Служители на „КонтурГлобал Марица Изток 3” участваха за трета поредна година в традиционния Ден на доброволчеството

26 доброволци от компанията участваха в почистването на алеи и засаждането на декоративни храсти в Стара Загора и създадоха био-градина със зеленуци в двора на училище в София;

Със своето пето поредно участие в инициативата те допринесоха отново за насърчаване на доброволчеството в компанията, както и за утвърждававане на устойчивостта като водещ принцип за ContourGlobal;

Стара Загора, София, 19 май. Служители на „КонтурГлобал Марица Изток 3” участваха за трета поредна година в традиционния Ден на доброволчеството, който се проведе на 19 май 2012 г. Събитието бе организирано от Фондация „Помощ за благотворителността в България” (ФПББ) и Американската търговска камара в България в редица градове от страната.

Двайсет и шестима доброволци от „КонтурГлобал Марица Изток 3”, някои от тях придружени от семействата си, се включиха в инициативата в София и Стара Загора. Всеки от участниците посвети по 4 часа от времето си на каузи, значими за обществото.

Както в предишните години, 20 служители на компанията в Стара Загора почистиха, заедно с клиентите, двора и прилежащите алеи и площи на Дневен център за възрастни с ментални увреждания и психични разстройства „Св. св. Козма и Дамян”. След като засадиха декоративни храсти туя, те продължиха съвместните си занимания с пускане хвърчила, изработени от приятелите от Дневния център. С редовните си посещения и общуване с клиентите н Центъра, служителите на „КонтурГлобал Марица Изток 3” допринасят за по-добрата им социална адаптация и интеграция.

Доброволците от компанията в София почистиха и облагородиха пространството около Средно специално училище с детска градина за деца с увреден слух „Проф. д-р Дечо Денев“. След което групата създаде и биоградина в училищния двор.

Денят на доброволчеството е традиционна инициатива на Фондация „Помощ за благотворителността в България” (ФПББ) в партньорство с Американската търговска камара в България. От стартирането си преди пет години тя ангажира представители на бизнеса и доброволци от цялата страна в начинания, чиято цел е да подпомагат хора в нужда и да облагородяват всички аспекти на средата, която ни заобикаля.

За „КонтурГлобал Марица Изток 3”

„КонтурГлобал Марица Изток 3” е важна част от голямото енергийно семейство на международната компания ContourGlobal. В България ContourGlobal е мажоритарен собственик на ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ – една от четирите топлоелектрически централи в комплекса „Марица изток”. Това е първата топлоелектрическа електроцентрала на лигнитни въглища на Балканския полуостров, която работи в пълно съответствие с най-високите европейски стандарти за безопасност и опазване на околната среда. Тя е лидер в производството на енергия, опазването на околната среда, безопасността и социалната отговорност.

За ContourGlobal

ContourGlobal е базирана в Ню Йорк международна компания за електроенергия с 2730 мегавата инсталиран общ обем в експлоатация или в строеж в 14 страни. ContourGlobal е основана в края на 2005 г. от главния изпълнителен директор Джоузеф Бранд и Reservoir Capital Group, инвестиционен фонд от 5 милиарда долара със седалище в Ню Йорк. 1500-те служители на ContourGlobal изграждат и оперират електроцентрали в пазари с бърз растеж, с недостатъчно обслужване, както и иновативни ниши в развитите пазари.