Еnel инвестира близо 300 млн. евро в соларни станции

До 2010 г. Еnel ще изгради соларни електрически станции с капацитет от над 35 MW, достатъчни да захранят с електроенергия град с 20 000 жители и да предотвратят отделянето на 30 000 тона въглероден диоксид в атмосферата. Това съобщи главният изпълнителен директор и главен мениджър Фулвио Конти.

Инвестицията е за приблизително 300 милиона евро и е част от Плана за опазване на околната среда на Еnel. В края на миналата година компанията представи програмата си за разработване на възобновяеми енергийни източници (вятър, вода, слънчева енергия, биогорива и естествената топлина на земната повърхност), както и за проучването и разработването на нови технологии, опазващи околната среда, предаде БГНЕС.

Целта на програмата е производството на енергия да бъде съчетано с опазването на околната среда и редуцирането на риска от промени в климата. В Италия компанията е инсталирала повече от една трета от всички фотоволтаични соларни панели в битови, обществени и търговски обекти. В България компанията е мажоритарен акционер в ТЕЦ “Марица Изток 3” и кандидатства за стратегически инвеститор в проекта за АЕЦ “Белене”.

източник >>>