Грък е новият собственик на „Ремотекс“

Нов собственик има радневското предприятие „Ремотекс“. Това потвърди регионалният представител на КНСБ Бойка Боева, цитирана от „Дарик“.

От края на миналия месец собственик на закъсалото дружество е гръцкият гражданин Йоаннис Геофкос.

Според данни от Търговския регистър той всъщност е закупил компанията собственик на предприятието – „Полет 21″. До този момент тя бе притежание на Сабин Спахиев и Галин Неделчев. Сумата, платена от Гифкос, е 500 000 лева за всички дружества, които са собственост на въпросната фирма.

Новият собственик обаче все още не се е срещнал с работниците.

„Аз бях в предприятието в края на миналата седмица. Срещнах се с един господин, който отговаря за дейностите по почистването, които се извършват в момента там. Той се представи като господин Петров.

Той ми съобщи, че все още не са назначени изпълнителни директори на предприятието. Това се очаква да стане до две седмици. До тогава е удължен и платеният престой на работниците.

Все още нямаме яснота какво ще се случи със заплатите и осигуровките, които се дължат на работниците. Би трябвало да ги поеме новият собственик, но господинът, с когото разговарях, уточни, че на тези въпроси ще отговарят изпълнителните директори.

Разбрах само че желанието на новия собственик е да продължи дейността на предприятието“, разказа Бойка Боева.

Тя уточни, че в момента в „Ремотекс“ на работа се водят 280 души. За сравнение, през миналата есен когато стартираха протестите, броят на работниците бе 650 души.

До преди няколко месеца желание да закупи „Ремотекс“ имаше и Българския енергиен холдинг. От там дори избраха фирма-оценител, която да установи точните задължения на предприятието. Именно след приключване на нейната работа стана ясно, че сделката между държавата и бившите вече собственици пропада.