Дори Национална администрация за океаните и атмосферата в САЩ „избяга“ от твърдението за „Най-горещия ден в историята“ след медийната истерия

ОТ ТАЙЛЪР ДЪРДЪН

Миналата седмица индустрията за глобално затопляне и нейните корпоративни медийни мажоретки направиха съгласувани усилия да обявят 3-4 юли за най-горещите дни на Земята. Медии като ABC, The New York Times, Axios и Bloomberg цитираха компютърния модел Climate Reanalyzer на университета в Мейн, който оттогава беше поставен под въпрос. 

Националната администрация за океаните и атмосферата (NOAA) каза пред AP News: „Въпреки че NOAA не може да потвърди методологията или заключението на анализа на университета в Мейн, ние признаваме, че сме в топъл период поради изменението на климата.“ 

В отговор на това, че NOAA хвърля студена вода върху непроверимите констатации на модела, адвокатът по околната среда Стив Милой написа в Туитър: „NOAA бяга от твърдението за „най-горещия ден“.

В петък вечерта The Wall Street Journal публикува авторска публикация на Milloy, озаглавена  „Най-горещите дни някога? Не вярвайте“. 

„Един очевиден проблем с актуализирания разказ е, че няма сателитни данни отпреди 125 000 години. Изчислените оценки на настоящите температури не могат да бъдат справедливо сравнени с предположенията за глобалната температура отпреди хиляди години“, пише Milloy.

Въпреки опасенията относно надеждността на модела, заглавието на Axios в четвъртък гласеше: „Земята вижда три най-горещи дни в историята“, докато Bloomberg излезе с „Светът регистрира най-горещите си дни тази седмица“. 

Ръководителите на индустрията за глобално затопляне прекараха последните три десетилетия, трескаво тичайки по света с частни самолети, пророкувайки как скоро светът ще свърши заради емисиите от двигатели с изкопаеми горива. 

Ние не отхвърляме изменението на климата, защото климатът се променя постоянно в продължение на 4,54 милиарда години. 

Миналата седмица беше медийна блиц кампания от индустрията за глобално затопляне за прокарване на „дезинформация“ с модел, който дори NOAA предупреди, че не е надежден.

Източник: