БЕХ пак остава само с един шеф

Българският енергиен холдинг отново е с един изпълнителен директор, съобщава БНР.

Това се случва, след като само преди седмица беше назначен и втори шеф на дружеството.

На извънредно заседание вчера новоназначените членове на БЕХ са решили да освободят от поста единият от двамата изпълнителни директори – Валентин Николов, и холдингът вече да се ръководи само от Иван Андреев.

След като през лятото не успя да смени ръководството на БЕХ, преди около седмица енергийният министър увеличи членовете на Борда от 5 на 9 души и промени устава на мегаструктурата.

Промените предвиждаха БЕХ да се ръководи от двама изпълнителни директори – тогавашния Валентин Николов и новоизбрания Иван Андреев.

След вчерашното решение на Борда обаче дружеството отново ще има само един шеф, но това ще е Иван Андреев. Предстои вписване в Търговския регистър.

Досегашният изпълнителен директор Валентин Николов обясни, че не е бил поканен да присъства на заседанието на Борда и все още не е решил дали ще обжалва решението.

Припомняме, през юли тази година целият Съвет на директорите на „Българския енергиен холдинг“ беше освободен. От Министерството на енергетиката обаче подчертаха, че до вписването на нов ръководен състав на холдинга старият е длъжен да изпълнява добросъвестно задълженията си.

Впоследствие обаче стана ясно, че съдът е спрялвписването на новото ръководство на БЕХ заради жалба на отстранения изпълнителен директор Валентин Николов.

източник >>>