EVN България отличи победителите в Републиканската студентска олимпиада по електротехника

Представители на EVN България присъстваха на церемония по официалното отличаване на победителите в Републиканската студентска олимпиада по електротехника, която се проведе от 10 до 12 май 2018 г. в Технически университет София – Филиал Пловдив. Участници в нея бяха студенти от техническите вузове в цяла България.

От името на EVN България бяха връчени общо 18 награди за победителите в студентската олимпиада, включително 3 индивидуални и 3 отборни.

Връчването на награди на изявени студенти следва практиката на EVN България да подкрепя развитието на бъдещи специалисти в областта на енергетиката и технологиите.

Като част от целенасочената дейност на компанията в сферата на образованието, EVN България ще подкрепи и провеждането на Седмата международна научна конференция „Техника, технологии и системи – ТЕХСИС 2018“, която ще се проведе в периода 17 – 19 май 2018 г. в Пловдив. Конференцията ще се проведe в рамките на Дни на науката на Технически университет София – Филиал Пловдив  и включва отделни сфери като:

• Машиностроене и транспорт

• Информатика, комуникационна и компютърна техника и технологии

• Природни и икономически науки.

EVN България има дългогодишна практика да насърчава младите специалисти, като им дава различни възможности да придобият практически опит в реални условия в рамките на компанията. Най-търсена от студентите е лятната стажантска програма „Младежи с бъдеще“, която се организира ежегодно вече 13 години поред.

източник>>>