Стачните действия при „Мини Марица – Изток” се отменят

Синдикатите постигнаха споразумение в ръководството на „Мини Марица – Изток” ЕАД. Това съобщи за Дарик лидерът на КНСБ в държавното дружество Валентин Вълчев. Той обобщи, че е постигнат консенсус и по петте точки, вписани в стачната декларация, която бе изпратена на ръководството на мините в края на миналата седмица.

Лидерът на КНСБ в мините Валентин Вълчев, обобщи постигнатите резултати в полза на работещите в дружеството: “По първата точка – предприемане от страна на ръководството на “Мини Марица – Изток” ЕАД спешни действия пред МИЕТ и ДЕКЕВР за достигане на реалната цена на добиваните въглища, сме се споразумели, че ръководството ще полага всички усилия за оптимизиране на разходите и завишаване на приходите с цел за осигуряване на средства за изпълнение на ремонтните, инвестиционни и социални програми и модернизация за тази и следващата година.”

Относно трета точка от споразумението за увеличаване на средствата за Фонд Работна Заплата е решено, че “при по-високо производство, каквото е сегашното, ще има по-високи приходи, хората ще получат по-високи заплати”.
Синдикатите са категорични, че ако някое от споразуменията бъде нарушено, те ще защитават правата на работниците с всички законови средства.

източник >>>