ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ дари нови компютри на училището в с. Обручище

Модерната техника е на стойност над 6000 лева

ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ дари 5 иновативни компютърни конфигурации на Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в гълъбовското село Обручище, което се намира в непосредствена близост до електроцентралата. С новата техника на стойност над 6000 лв. учебното заведение ще модернизира специализирания си кабинет по информационни технологии. Дарението е по повод 160-годишния юбилей на училището.

Понастоящем в него се обучават 47 деца, които посещават от 1 до 7 клас в целодневна форма на обучение.

Компютрите и софтуерът, дарени от ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“, ще осигурят на учениците и техните учители достъп до иновативната платформа на Министерството на образованието, която съдържа целия учебен материал. Тя включва и виртуални уроци, и тестове, подходящи за самоподготовка.

„Изключително сме щастливи, че имаме възможността да подарим на децата модерна и качествена техника. Нашата цел е да помагаме на учениците в местното училище да имат достъп до иновативни образователни методи също като техните връстници в големите градове“, коментира Красимир Ненов, изпълнителен директор на „КонтурГлобал Марица Изток 3“.

Директорът на ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ Алесандро Морето с възпитаници на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Обручище

Това е поредната инициатива на ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ за подобряване на условията на живот в село Обручище. Централата неведнъж е подкрепяла както училището, така и детската градина, читалищния фолклорен клуб и един от пенсионерските клубове в селото. Компанията е дарявала компютърна и климатична техника, фолклорни носии, книги за читалището, велосипеди за детската градина и много други. В Обручище е реализиран и един от големите инфраструктурни обекти по споразумението за корпоративна социална отговорност на „КонтурГлобал Марица Изток 3“ с Община Гълъбово. През 2014 г. бе цялостно ремонтирана сградата на кметството, както и прилежащите към нея зони.

източник>>>