Образованието – приоритет в програмата на Ей И Ес

Ей И Ес Гълъбово обяви новите инициативи, част от програмата за корпоративна социална отговорност на компанията за 2012-2013 година.
Първата е обучение по английски език за ученици на възраст между 11 и 14 години. Заниманията ще се провеждат всеки понеделник и сряда от 14.00 до 15.00 часа в информационния център на Ей И Ес в град Гълъбово. Всяка сряда от 15.00 до 15.30 часа е предвиден и модул „Обиколи света с Ей И Ес – забавна география за деца” – интерактивни игри и интересни задачи, с помощта на които учениците ще научат повече за държавите по света, в които Ей И Ес развива своя бизнес, като се акцентира най-вече на географските им особености и социално-икономически живот.
Втората инициатива има за цел да продължи и доразвие успешно реализираната програма „Кариерно развитие и ориентиране”, в която взеха участие над 120 човека от община Гълъбово. Продължението на проекта предвижда повишаване знанията и уменията на участниците за работа с компютърните програми Word, Excel, Outlook и Internet Explorer. Програмата е насочена към безработни хора и младежи, завършили училище, но не продължили своето образование. Занятията ще се провеждат два пъти седмично – вторник и четвъртък в информационния център на Ей И Ес в град Гълъбово.
И двете програми са напълно безплатни, а записването става в информационния център на Ей И Ес Гълъбово, всеки делничен ден от 9.00 до 17.00 часа, но не по-късно от 12 октомври, петък.
„Ние от Ей И Ес вярваме, че трябва да се инвестира в устойчиви и дълготрайни проекти. А има ли нещо по-важно и по-устойчиво от образованието? Вярваме, че с тези наши инициативи ще помогнем на участниците в тях да придобият увереност и самочувствие посредством знание”, каза Евгения Попова, експерт „Връзки с обществеността и корпоративна социална политика” в Ей И Ес.
За Ей И Ес Ей И Ес е една от най-големите световни енергийни компании, която притежава и управлява активи за над 45 милиарда долара. Компанията предлага достъпна и устойчива енергия в 27 страни посредством разнообразното си портфолио от производствени, енергоснабдителни и разпределителни предприятия. В България, в региона на община Гълъбово компанията изгради и оперира най-голямата нова мощност (600 Мвт нето) в Югоизточна Европа, базирана на лигнитни въглища.